Minä olen asettanut kovia tavoitteita jo pikkutytöstä asti. Minä aloitin alppihiihtourani Mikkelin Tornimäellä 3-4 -vuotiaana ja 15-vuotiaana aloin harjoitella ammattimaisesti ammattivalmentajan johdolla. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuo päätös oli suurempi kuin, mitä osasin kuvitella. Huippu-urheilijan elämän kouluttaa ihmistä asioissa, joihin ei ole olemassa koulutusta, mutta toisaalta se antaa paljon takaisin. 

 

Alppihiihto on laji, jossa pitää matkustaa paljon ympäri maailman. Minulle on kertynyt kymmenen vuoden ajan n. 260 matkapäivää vuodessa, joten siinä ehtii kertyä monenlaista kokemusta eri kulttuureista. Olen kilpaillut Eurooppa Cupissa ja Maailman Cupissa sekä arvokisoissa. Paras saavutukseni on edelleen suomalaista urheiluhistoriaa. Minä oli pujottelussa 5. MM-kilpailuissa USA:n Vailissa vuonna 1999.

 

Huippu-urheilu on paljon muutakin kuin pelkkää urheilemista. Huipputulosten edellytyksenä on toiminnan rahoitus ja sen hankinta. Se on osittain perinteistä tukemista, mutta suurimmaksi osaksi aitoa yhteistyötä, jossa on taloudellisia intressejä mukana. Minä olen päässyt tekemään markkinointiyhteistyötä n. 100 eri yrityksen kanssa. Osa näistä projekteista on ollut usean vuoden mittaisia ja osa lyhytaikaisia. Yhteistä niille on kuitenkin se, että minua ja minun saavutuksiani on käytetty ja hyödynnetty yritysten sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa. Sponsoriyhteistyö ei rajoitu vain omien yhteistyökumppaneihin, vaan huippu-urheilijan pitää osallistua myös lajiliittojen ja niiden yhteistyökumppaneiden välisiin velvoitteisiin.

sivu 2 >>

 

 

 

Riitta Pitkänen, 27-v.
opiskelija, KuntoKoutsi